Kampány indul a lakossági tűzkárok és balesetek megelőzésére

A lakossági tűzkárok és balesetek megelőzéséért országos kampányt indít a Magyar Tűzoltó Szövetség (MTSZ), a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz), valamint az égéssel és a füsttel összefüggő ártalmakkal, kockázatokkal foglalkozó füstmentes.hu portál - jelentették be a szervezetek képviselői pénteken egy kaposvári sajtótájékoztatón.

Tavaly 7186 lakástűz történt, emiatt 86-an meghaltak, 588-an megsérültek, 546 ember életét mentették meg. A Technológiával a Füstmentes Otthonokért! elnevezésű, egy évig tartó kezdeményezés célja, hogy felhívják a lakosság figyelmét az égés és a füst káros következményeire, információkkal, érzékenyítéssel és technológiai eszközökkel segítsenek megelőzni a tűzeseteket, baleseteket - ismertették. A három szervezet egy önálló honlapon és a saját honlapján helyezi el tájékoztató anyagait. Kiosztanak 700 füstjelzőt, ezeket a készülékeket önkéntes tűzoltók szerelik fel a lakásokban. Közben e berendezések helyes elhelyezésével kapcsolatos tudnivalókat ismertetik a lakókkal, és egy évig ellenőrzik is a működésüket.
Dobson Tibor a Magyar Tűzoltó Szövetség (MTSZ) elnöke az MTI-nek elmondta, hogy az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság statisztikái szerint lakástűzben az elmúlt tíz évben évente átlagosan 115 ember halt meg és 826 sérült meg Magyarországon. Csak 2022 első negyedévében már 2600 lakástűz volt, amely 37 ember életét követelte, 175-en sérültek meg, az életmentések száma 132 volt.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!