Javában aszfaltozzák a 67-es gyors utat Kaposvár felé

Javában aszfaltozzák a 67-es gyors utat Kaposvár felé. A Strabag és a Soltút konzorciuma több mint 33 kilométernyi 2x2 sávos pályát ad át.
 

Kevesebb, mint másfél éve tették le az R67-es gyorsút M7-es autópálya és Kaposvár közötti 33,2 kilométeres első szakaszának alapkövét, mely a látrányi és a kaposfüredi elkerülőket köti majd össze. A 65,7 milliárdos forintos projektben új nyomvonalon kerüli el a pálya a térség településeit (Látrány és Kaposfüred mellett Somogyaszalót, Mernyét, Mernyeszentmiklóst, Vadépusztát és Somogybabodot is). A 110 km/h-s sebességű pálya déli részén (itt a Soltút építkezik) tavasszal már a pályaszerkezeti munkákra került a hangsúly – tudta meg lapunk a beruházó NIF Zrt.-től. A vonal Kaposvár-közeli végénél fekvő kaposfüredi körforgalom már két rétegnyi aszfaltburkolatot kapott és jelenleg a kopóréteget helyezik fel rá. A csomópontra a mellette futó kerékpárúttal együtt májusban ideiglenes engedéllyel már felhajthat a forgalom. Észak felé haladva a Mernyei-erdő mellett elkészült a földmunka a gyorsforgalmi út jobboldali pályáján és a települések közötti forgalmat biztosító szervízúton is. A pályaszerkezet itt a kötőréteg szintjéig készült el.
A nagyberuházás északi részén a Strabag több helyen javító és védőréteget épít, ahol ezzel már elkészültek, ott a pályaszerkezeten halad a munka. Mernye és Mernyeszentmiklós között a régi út beépítésével dolgoznak. Továbbra is észak felé haladva a NIF közlése szerint a forgalom már az újonnan megépült 6714. összekötő utat használhatja Vadépuszta és Mernyesztentmiklós között egy 900 méteres szakaszon, valamint Somogybabod és Somogytúr között 725 méteren. Somogytúr határában pedig 400 méteren az újonnan épülő főút jobb pályájára terelték át a forgalmat, amelyen jelenleg egy-egy sávon haladhatnak a közlekedők.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!