Ismét próbára teszi tudásunkat a katasztrófavédelem

Elkészült az Országos Tűzmegelőzési Bizottság ötödik interaktív tudáspróbája. A bizottság az általános tűzmegelőzéssel és balesetmegelőzéssel kapcsolatos kérdéseken túl ezúttal az ifjúsági versenyekkel kapcsolatos ismereteket helyezte fókuszba.

Az online teszt kérdései elsőre egyszerűnek tűnnek, azok megválaszolásához mégis szükséges némi háttérismeret. A kérdések a katasztrófavédelem több szakterületét is érintik, egyebek mellett az is kiderül belőle, ki lehet ma Magyarországon tűzoltó.
A teszt megoldása kapcsolódó videókat, ajánlásokat, magyarázatokat is tartalmaz, amelyek abban segítenek, hogy az olvasó kellően elmélyíthesse meglévő ismereteit. Az eddigi visszajelzések alapján az online tesztek népszerűek a honlap látogatói körében, év végéig még egy alkalommal jelentkezik hasonló tudáspróbával a bizottság.
Az ötödik tűzvédelmi tesztet és a korábban publikált tűzvédelmi tesztek is elérhetik az érdeklődők a katasztrófavédelem honlapján, ahol a szervezet havonta jelentkezik új tűzvédelmi teszttel, amely kitöltése legfeljebb öt percet vesz igénybe.

Forrás: SMKI

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Terasz – DDRF Symphonic Band

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!