Ismét megmérettek a favágó tűzoltók

Szeptember 8-án, egy év kihagyás után ismét megrendezték az Országos Tűzoltó-Favágóversenyt, ahol a legjobb somogyi csapat a barcsi lett.

Ropolypusztára 16 csapat érkezett az ország szinte minden tájegységéről, hogy a zselici dombok között a versenyzők három számban összemérhessék erejüket és tudásukat: egyéni szerelésben és fadöntésben, valamint a kombinált számban. A leggyorsabb versenyzőnek 10,16 másodpercre volt szüksége ahhoz, hogy leszerelje, megfordítsa, és újra felszerelje a motorfűrész vágószerkezetét. A néhány másodperces folyamat izgalmai a precizitásban rejlenek, hiszen egy apró figyelmetlenség, rossz mozdulat is értékes másodpercveszteséget jelenthet. Az egyéni fadöntés versenyszámban egy harminc centiméter átmérőjű bükköt kellett kidönteni az indulóknak úgy, hogy a talajtól tizenöt centiméter magasságban kellett vágást készíteni.

A kombinált versenyszám darabolásból, gallyazásból, választékolásból, hasításból és sarangolásból állt. Itt mutatkozott meg igazán a jó csapatszellem, a tűzoltók közötti összhang és a rutin. A bajnokság célja, hogy verseny körülmények között is összemérjék tudásukat a favágásra specializálódott szakemberek.
A bajnokság végén, az eredményhirdetésnél, a legeredményesebb Somogy megyei csapatnak járó különdíjakat a Barcsi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság csapata vehette át, akik az összesített csapatversenyben a negyedik helyen végeztek.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Barcs Város Önkormányzata Képviselő Testületének 2022. április 21-i ülése

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!