Indul a pálinkák ellenőrzése

Kiemelten ellenőrzik a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei az elkövetkezendő hetekben a pálinka-alapanyagként felhasznált barack és málna származását- olvasható a bama.hu-n

Cél, hogy a pálinka, ami az egyik leghíresebb hungarikum, az előírásoknak megfelelően kizárólag Magyarországon termett gyümölcsből készüljön. A tavaszi lehűlés és fagyok miatt idén a kajszitermés 70–95%-os kiesése várható. A málna az aszályos időszakokat sínyli, idén az optimális hozam töredéke termett. A feldolgozópiacon jelentkező gyümölcshiány miatt ellenőrzik kiemelten a pálinkához felhasznált gyümölcsök származását. Az országos akció során az előállítók mellett a forgalmazóknál, kereskedelmi és vendéglátóipari egységeknél is vizsgálódnak.

fotó:bama.hu

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!