Idén is több ezer fiatal látogatott el Palkonyára

Idén is több ezer fiatal látogatott el Palkonyára, ahol tíz pincészet nyitotta meg kapuit a vendégei előtt. Az időjárás is kegyes volt a borkedvelőkhöz, a kóstolójegyek jól gyarapodtak mindkét napon a pincészeteknél.
 

Minden évben mindenki próbál egy kicsit többet adni a vendégeinek, a fiatalok pedig a szokásos módon rutinosan felkészülten érkeztek a rendezvényre, pokrócokon napozva fogyasztották a Villányi Borvidék legfinomabb borait. A már több mint húsz éves rendezvényre évről évre egyre többen kíváncsiak, szombaton is több ezren kóstoltak, de pünkösdvasárnap – megerősített vonat- és buszjáratokkal – mintegy hétezer látogatót várt a falu. A minőségi borok megismerése, kóstolása egyre nagyobb divat a fiatalok körében is. Az olcsó borokat keresők, akik a gyors bódulatért jönnek, egyre kevesebben vannak – mondta Beck Engelbert polgármester.
A Palkonyai Nyitott Pincék mindig is egy fiatalos rendezvény volt, a programokat is úgy alakítják, hogy a már gyerekes, visszatérő vendégek számára is ideális kikapcsolódás legyen. A kicsiknek nyugodtabb környezetben sváb udvarral és a gyerekkoncertekkel készültek. A látogatókat pedig egy-egy pincészetnél várta valamilyen zenekar, illetve brass zenekar zenélt a pincesort járva.
A rendezvény előtt a helyi borászok és a Pécsi Tudományegyetem Szőlészeti és Borászati Kutatóintézetének munkatársával mintegy 25 bort minősítettek.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!