Idén a Balatonra készül a nyaralást tervezők fele

Az OTP Mobil és a Groupama Biztosító legfrissebb országos kutatása arról készült, hogyan befolyásolta a nyári nyaralási terveket a koronavírus. A megkérdezettek több mint kétharmada csak belföldi utazásra készül, a legnépszerűbb úti cél a Balaton.
 

Az OTP Mobil és a Groupama Biztosító országos, reprezentatív kutatásából is kiderült, hogy a magyarok többségének vagy módosítania kellett eredeti tervein, vagy lemondania tervezett utazását. Mindössze 24 százalékuknak sikerült az eredeti elképzeléseiknek megfelelően megvalósítani az idei vakációt. Arra a kérdésre, hogy hogyan befolyásolta a koronavírus a terveket, a válaszadók mintegy harmada nyilatkozta, hogy eredeti külföldi úti célját cserélte belföldire. A felmérés szerint a válaszadók több mint kétharmada idén csak Magyarországon nyaral, 16 százalékuk tervez másik országba utazni, és ugyanilyen arányban vannak azok is, akik külföldi és belföldi úti céllal is rendelkeznek. Ami a magyarországi üdülőhelyeket illeti, a legnépszerűbb desztináció a megkérdezettek körében a Balaton: 50 százalékuk szeretné a magyar tengernél eltölteni szabadságát.
Emellett a nagyvárosok (például Debrecen, Szeged vagy Nyíregyháza) és a kevésbé ismert vízpartok, kisebb tavak vagy folyók is kedvelt pihenőhelyek a nyaralók számára.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!