Horvát-magyar kapcsolatok erősítése is téma volt egy szigetvári konferencián

Zrínyi, török és horvát témakörökben tartottak előadásokat szeptember 16-án Szigetváron. A számos helyi polgármester, parlamenti képviselő mellett Törökország nagykövetét is meghívták az eseményre.

 

Az uniós forrásokért és területfejlesztésért felelős miniszter, Navracsics Tibor a Dunántúli Naplónak elmondta, szeretnék elérni, hogy a két ország közötti infrastrukturális kapcsolatok javuljanak, és újabb közlekedési kapcsolatok épüljenek ki Baranyában is, de ezekről még vita van a horvát féllel. Leszögezte, hogy különösen fontos a két ország összeköttetése, bíznak abban, hogy Horvátország a schengeni övezet része lesz hamarosan. Meg­győződése, hogy a térségben a gazdasági növekedés kulcsa, hogy a határon túli horvát és a határ innenső felén található baranyai magyar területek együtt tudjanak fejlődni.
A konferencián később kitért arra is, hogy a horvát–magyar kapcsolatokat újra kell építeni, új lendületet kell adni azoknak, amihez hozzájárulnak az olyan civil kezdeményezések is, mint a mostani, a szigetvári rendezvény.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!