Harmincöt éve zenél a szigetvári fúvószenekar

35 éve alakult a Zrínyi Miklós Fúvószenekar, s ennek tiszteletére szombaton jubileumi hangversennyel ünnepeltek a Szigetvári Vigadóban.
 

Deichler András karnagy az év forduló kapcsán úgy fogalmazott, folyamatosan fejlődve, rengeteg gyakorlással a zenekarunk meghatározóvá vált a térség kulturális életében. Sok szállal bekapcsolódtunk az országos vérkeringésbe és felejthetetlen élményeket szereztünk külföldi vendégszerepléseinken. Az 1986-os megalakulás óta folyamatosan próbálunk, megyünk, ahova hívnak minket. Sok különleges zenei eseményt valósítottunk meg, felléptünk Szigetvár minden jelentős ünnepségén.

A bama.hu azt írta, az ifjúsági zenekarként indult együttes ma már nagyrészt dolgozó felnőttekből áll. A nyár sikeres kezdeményezése volt az utazó zenebusz, amellyel a szigetvári járás negyvenöt településén adtak elő népszerű dallamokat. Deichler András karnagy korábban is kreatív ötletekkel népszerűsítette az élőzene varázsát, a Zrínyi Emlékév során a Balatont hajózta körbe a fúvószenekar.
Fotó:bama.hu

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!