Hamarosan vöröspandák érkeznek a pécsi zoo-ba

Félidőhöz ért a Pécsi Állatkert közösségi finanszírozási kampánya. A vöröspanda-kifutó megépítéséhez szükséges kétmillió forint 26 százaléka gyűlt össze, miközben a kis pandák hamarosan első születésnapjukat fogják ünnepelni.

A pécsi zoo bízik benne, hogy a közösségi összefogás segítségükre lesz ebben a nehéz évben, és a kifutót annak erejéből tudják majd megépíteni! A vörös pandák születésnapjára különlegességgel is készülnek. A kis pandalányok 2019. július 6-án látták meg a napvilágot Franciaországban, a normandiai Hermival-les-Vaux településen található CERZA Állatkertben. Az ikerpár Pécsre költözéséről 2020 elején született fajkoordinátori döntés, köszönhetően annak, hogy az állatkert tavaly szeptemberben az Európai Állatkertek és Akváriumok Szövetségének teljes jogú tagjává vált – olvasható az állatkert weblapján

Bár a zoo idén ünnepli fennállásának 60. évfordulóját, az új koronavírus-járvány miatt nem sikerül minden programot és fejlesztést megvalósítania, ráadásul több tízmillió forint bevételtől esett el. Közhasznú tevékenységei támogatására azonban volt és van is lehetőség!

Ennek az összefogásnak állíthat emléket az elsőként, reményeik szerint minél nagyobb részben közösségi finanszírozásból megépülő vöröspanda-kifutó.

A támogatóknak különböző módon fejezik ki hálájukat: egyedi oklevéllel, nevük feltüntetésével a leendő kifutónál kialakított támogatói falon, de speciális túrára is várják a segítőket.

Fotó: pecsizoo.hu

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Barcsi Krónika 2021. április 12.

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!