Gyakorlaton bizonyíthattak az Igali Önkéntes Tűzoltók

 Két éve szerezte meg az önálló beavatkozásra való jogosultságát az Igali Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület. Pénteken újabb minősítő gyakorlaton bizonyították, hogy továbbra is elhivatottak a településen és környéken élők biztonsága védelmében.

A feltételezés szerint egy füsttel teli helyiségből kellett kimenteniük a sérülteket, közben pedig eloltani a tüzet és megszüntetni a veszélyt. A tűzoltók áramtalanították az épületet, elzárták a gázvezetéket, majd légzőkészülékben, védősugár fedezetével megkezdték az életmentést, valamint az oltást. A megtalált két sérültet kimentették és eloltották a tüzet.

Tarlós István tűzoltó ezredes, a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese a minősítő oklevél átadásakor kiemelte, hogy a gyakorlatot az egyesület magas színvonalon hajtotta végre, az önkéntesek összeszokottan és szakszerűen hajtották végre a feladatokat. 

Az igali önkéntes tűzoltók így további egy évre jogosultak tűzeseteknél és műszaki mentéseknél önálló beavatkozást végezni.

Forrás: Somogy Megyei Katasztrófavédelem 

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!