Füstérzékelőket és szén-monoxid-érzékelőket kapnak a rászorulók Somogyban

A Somogy Megyei Tűzmegelőzési Bizottság idén is füstérzékelőket és szén-monoxid érzékelőket juttat el a rászoruló somogyi családoknak.
Idén huszonhat füstérzékelő és tizenkettő szén-monoxid-érzékelő kerül a somogyi családok otthonába a karitatív szervezetek útján.

 

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság összesen nyolcszázötvenöt füstérzékelőt és négyszáz szén-monoxid érzékelőt juttatott el a területi tűzmegelőzési bizottságok részére, hogy a berendezések szétosztásával már egy-egy család otthonában tegyenek jó szolgálatot. Az elosztáskor a rászoruló családok szociális helyzetét, a veszélyeztetettséget, és a családtagok számát veszik figyelembe a szakemberek.

Az átadón Kóbor Csaba tűzoltó alezredes, a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltósági főfelügyelője elmondta, hogy a füstérzékelő rövid időn belül jelzi a veszélyt, így több idő marad a menekülésre, és lehetőség nyílhat a kezdődő tűz eloltására is, növelve a túlélés esélyét. Az alezredes hangsúlyozta, hogy a szén-monoxid-érzékelő ennél is fontosabb eszköz lehet, mivel a mérgező gáz úgy juthat a levegőbe, hogy észre sem vesszük, hiszen színtelen, szagtalan.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Barcs Város Önkormányzata Képviselő Testületének 2022. április 21-i ülése

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!