Félmilliárd forintot meghaladó kárt okozhattak a hétvégi esőzések

Több mint félmilliárd forintnyi kárt okozhattak a hétvégi viharok, írja az MTI, miután több biztosítócéget is megkérdezett az elmúlt napok bejelentéseiről.
 

A Generali Biztosítóhoz eddig csaknem 1600 káresetet jelentettek be, több mint 264 millió forint értékben, összeségében 3000 kárnál nem számítanak többre, a teljes kárösszeg pedig 500 millió forint körül lehet - bejelentések leginkább Zala megyéből érkeztek, de Somogy, Csongrád és Békés megyéket is érintette a vihar.
A Groupama szakemberei az eddigi tapasztalatok alapján arra számítanak, hogy a kárbejelentések száma 1000-1200 felett lesz, így a károk várható értéke a 100 millió forintot meghaladja majd A KÁROK ÁTLAGOS BECSÜLT ÉRTÉKE 100 EZER FORINT, DE VANNAK KIUGRÓAN MAGAS, MILLIÓS NAGYSÁGRENDŰ KÁRBEJELENTÉSEK IS. A társaság különösen sok ügyfele jelzett kárt Nagykanizsáról, valamit a Somogy megyei Böhönyéről. A bejelentések szerint a káresetek 46 százalékát felhőszakadás, 33 százalékát vihar, 18 százalékát pedig villámlás okozta. Az Aegon Biztosító ügyfélszolgálatára csaknem 500 kárbejelentés érkezett kedd estig, a teljes kárösszeg megközelíti a 85 millió forintot - tájékoztatott a biztosító az MTI megkeresésére. Az eddig regisztrált károk több mint 80 százaléka Somogy és Zala megyében történt, az átlagos kárérték meghaladja a 193 ezer forintot. Itt is további bejelentésekre számítanak.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Barcsi Krónika 2021. április 12.

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!