Fejlesztések a Dráva mentén

Az idei Bőköz Fesztivál egyik programhelyszíne az Ős-Dráva Látogatóközpont, ahol a vendégek betekintést nyerhetnek a horvát-magyar együttműködésben megvalósuló a nemzeti park területén található természeti értékek megőrzését és védelmét szolgáló munkafolyamatokba is.

 

A térségbe látogató turisták magasabb színvonalú kiszolgálását is biztosítják a nemzeti park beruházásai, melyek a 2021-ben létrejött ötoldalú Mura-Dráva-Duna Bioszféra-rezervátum fejlesztései. A Magyarország, Ausztria, Horvátország, Szerbia és Szlovénia természeti területeit felölelő bioszféra-rezervátum Európa egyik legnagyobb természeti területének számít, ezen belül a Duna-Dráva Nemzeti Park drávai szakaszán található Kisinci-tó az egyik beruházási helyszín. A változatos élővilágnak otthont adó fűz-nyár ligeterdők, mocsarak, láposodó víztestek és nádas szegéllyel bíró nyílt tavak erősen feltöltődtek, ezért szükségessé vált annak kotrása.
2021-től kotróhajó segítségével fellazították az iszapot, majd szivattyúval a Dráva főmedrébe juttatták el azt. Emellett szálláshely fejlesztés is történt. Jelenleg
a Dráván hét, éjszakázásra kijelölt táborhelyet találni: Őrtilos vasútállomás, Vízvár kompkikötő, Barcs, Dráva-híd, Szentborbás vízház, Drávasztára kikötő, Vejti rév, és a Drávaszabolcs közúti híd melletti rakpart. A projekt keretében a vízvári, a szentborbási és a vejti táborhelyek fejlesztése történt meg.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!