Elismerés a pécsi sürgősségi ellátás vezetőjének

Mai formájában kereken fél évtizedes a PTE sürgősségi betegellátása, amelynek vezetője Dr. Kanizsai Péter László. Ő az az országosan is elismert egészségügyi szakember, aki kiemelkedő munkájáért pár napja megkapta az idén első ízben odaítélt Szent-Györgyi Albert Helytállási Díjat.

Az egykapus sürgősségi ellátás szinte mindenféle orvosi ellátásra berendezkedett, s az sem utolsó szempont, hogy helikopter-leszállóhelyük és két sokk-talanítójuk is van, írta a bama.hu.

– Van egy 6 órán belüli járó-, és egy 24 órán belüli fekvőbeteg-ellátó rendszerünk. Utóbbiban van 9 ágyas fektetőnk, 3 ágyas intenzívünk, 4 ágyas toxikológiánk, és ez a rész jól közelít a Vészhelyzet filmekben látottakhoz, nyilatkozta a lapnak Dr. Kanizsai Péter László . S hogy mire képes az osztályk? Évente 42 ezer beteget látnak el, tehát naponta több mint százat. A traumás panaszok az esetek harmadát adják, többségben krónikus betegség fellángolásával, nagy fájdalmat okozó problémákkal foglalkoznak.

A kapacitás növelés azonban folyamatosan napirenden van, hiszen a világon mindenütt csökkennek a kórházi ágyszámok, és egyre több a sürgősségi vizit.
Fotó:bama.hu

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!