Elérkezett a D-vitamin pótlás ideje

A C-vitamin hiánya igazoltan szerepet játszik az immunológiai betegségekben, a fertőzések leküzdésében, endokrinológiai zavarokban, termékenységi problémákban, egyes daganatos betegségek kockázatainak növekedésében, valamint a csontritkulásban is, épp ezért a szürke napok beköszöntével érdemes pótolni. A felnőttek számára előírt napi 2000 NE (nemzetközi egység) mennyiség élelmiszerből még kiegyensúlyozott táplálkozással sem biztosítható.

Többek között azért, mert a szokásos magyarországi étrend alig tartalmaz D-vitamint, az ezzel reálisan bevihető mennyiség pedig mindössze napi 80 NE.
Ezért az októbertől, novembertől a márciusig tartó, őszi-téli időszakban mindenkinek ajánlott a vitamin-készítmények fogyasztása. Valkusz Zsuzsanna docens, a Szent- Györgyi Albert Klinikai Központ Belgyógyászati Klinika klinikai főorvosa egy a napokban tartott sajtótájékoztatón. Elhangzott, a tabletták, lágyzselatin kapszulák, cseppek, folyadékok mellett már olyan innovatív készítmény is elérhető Magyarországon, mint a nyelven olvadó, ízesített lapka, amely azok számára teszi könnyebbé a vitaminbevitelt, akik nyelési nehézségekkel, felszívódási problémákkal, laktózintoleranciával küzdenek, vagy az orális gyógyszerszedést megnehezítő betegségek miatt a hagyományos termékek bevételére nem képesek.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!