Elérhető a legjobb balatoni strandok listája

28 balatoni strand érdemelte ki a legjobbaknak járó ötcsillagos Kék Hullám Zászlót, 14 strandra négycsillagos, 1 strandra háromcsillagos és 2 strandra egycsillagos zászlót tűzhetnek ki. A balatoni strandminősítő megmérettetésre az idén 45 strand üzemeltetője jelentkezett

A legtöbb pontszámot a vonyarcvashegyi Lido strand kapta. Az indoklás szerint a sikerhez hozzájárult, hogy a strand rendelkezik nagy, ingyenes parkolóval, gyerekbarát szolgáltatásokat nyújt, valamint kulturált vendéglátóhelyek várják a vendégeket. A lellei Napfény és a fenyvesi Központi strand ötcsillagos lett, az Alsó és a Csalogány négy csillagot kapott. 

A Balaton Családbarát Strandja Alsóörs községi strandja lett, a Balaton Legzöldebb Strandja különdíjakat a gyenesdiási Diási Játék Strand nyerte el.

A Balatoni Kör meghirdette a Balaton Gasztro-Strandja díjat, amit Balatongyörök községi strandja nyert el, ahol példamutatóan, egész évben üzemelnek minőségi kínálattal rendelkező vendéglátóhelyek. A Magyar Turisztikai Ügynökség különdíját Balatonberény községi strandja kapta kiemelkedő szerepléséért, a Balatoni Turizmus Szövetség különdíját a Balatonakali Mandulavirág Strand nyerte. A Balaton-felvidéki Nemzeti Park "Zöld levél díjat" adományozott a zöldfelületi szempontok alapján kiemelkedő, "Zöld béka díjat" a környezeti nevelésben kiemelkedő, és "Zöld fészek" díjat az élőhelyvédelmi szempontból kiemelkedő strandoknak.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!