Élénkülni kezdett Baranya turizmusa is a járvány után

Szalmakalappal a fejükön és telefonnal a kézben járják a megyeszékhely utcáit ezekben a napokban is a turisták. A belvárosban sétálva úgy tűnik, valóban sokan vannak, de a számok már sokkal árnyaltabb képet mutatnak, írja a bama.hu.
 

Külső szemlélőként úgy tűnhet, a vírus után minden a régi mederben folyik tovább. Igaz, hiányoznak a külföldiek, de remények szerint a hazai turisták pótolják őket.
Azonban, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatai szerint, közel sincs olyan sok vendég, mint egy évvel ezelőtt. A járványhelyzetnek még most is komoly hatásai vannak a turizmusban. A statisztikák szerint júniusban Baranya megye kereskedelmi szálláshelyein alig több mint 1300 vendégéjszakát töltöttek el a turisták, tavaly ugyanebben a hónapban ez a szám 16 000 volt. A helyzet persze jóval jobb, mint a májusban, amikor 227 vendégéjszakát számoltak össze, vagy áprilisban, amikor ez a szám 112 volt. Pedig az év nem indult rosszul, januárban a vendégéjszakák száma csaknem elérte a 9000-et a megyében, ez a tavalyi adat kétszerese. A február is jó számokat hozott, aztán márciusban 2019 azonos időszakához képest harmadára csökkent a vendégéjszakák száma.
A KSH azt is közzétette, hogy júniusban országos szinten 75 százalékkal csökkent a vendég­éjszakák száma az előző évhez képest. Az azért bizakodásra ad okot, hogy a járvány miatti korlátozások május végi feloldásának köszönhetően a vendégforgalom júniusban dinamikusan, több mint négyszeresére nőtt az előző hónaphoz képest. Azonban, még ha folytatódik is ez a trend, júliusban és augusztusban is elmaradhatnak a számok a tavalyiaktól.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!