Egyre több gyerek igényli a speciális étkeztetést a menzán

Új, diétás konyhát adott át a Hungast Pécsen – ami azt jelenti, hogy ebben az egységben kifejezetten csak a speciális étrendet igénylők ételeit fogják elkészíteni a régióban. Enyedi Csaba, a Hungast kommunikációs igazgatója elmondta, az utóbbi időben folyamatosan növekszik a közétkeztetésben a speciális táplálkozási igénnyel rendelkező fogyasztók száma.

Az egyes allergén besorolású összetevőktől mentes ételeken túl számos alkalommal fordulnak elő a vallási és egyéb okokra visszavezethető speciális elvárások is az ételek és maga az étrend tekintetében is. „Jelenleg csaknem ötszáz gyerek igényli a diétás étrendet a pécsi térségben. Ezen belül pedig 40-45 féle különböző diétát kell követnünk a konyhán."– mondta Enyedi Csaba. A gyermekétkeztetés önmagában is teljes mértékű odafigyelést igényel, a különböző ételallergiában vagy ételintoleranciában szenvedő gyermekeknek történő ételkészítés is 100% koncentrációval valósítható csak meg biztonságosan. A sokféle speciális étrend közül például a gluténmentes esetén teljesen különálló, a többitől szeparált helyiség szükséges, ahová olyan eszközök sem kerülhetnek, amelyek érintkeztek gluténtartalmú étellel. Az összes diétánk esetén a csomagolást egyedileg névre, diétára, intézmény szerint tálaljuk dietetikus felügyelete mellett." – hangsúlyozta a kommunikációs igazgató.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!