Csaknem tizennyolc liter vért adtak a somogyi tűzoltók

Idén is országos véradást szervezett a katasztrófavédelem a Katasztrófák Csökkentésének Világnapján. A Magyar Vöröskereszttel közösen szervezett véradáson a katasztrófavédelem munkatársai összesen több mint háromszázkilencven liter vért adtak.

A Katasztrófák Csökkentésének Világnapját az Egyesült Nemzetek Szervezete 1989-ben jelölte ki, akkor mozgó ünnepként október második szerdájára tették, később október tizenharmadikát nevezték ki világnapul. Ez a nap arról szól, miként tudják világszerte az emberek és a közösségek csökkenteni a katasztrófáknak való kitettségüket és minél jobban tudatosítani azt, milyen fontos kézben tartani a rájuk leselkedő veszélyeket.
A katasztrófavédelem hosszú évek óta véradást szervez e jeles napra. Minden megyében és a fővárosban is lehetőség nyílt arra, hogy a katasztrófavédelem munkatársai karjukat nyújtsák, hogy ezzel segíthessenek. Az idei véradáson országosan összesen ezernyolcvan kolléga jelent meg, közülük kilencszázhetvennyolcan adhattak vért, segítségükkel több mint háromszázkilencven liter vért tudtak levenni az Országos Vérellátó Szolgálat és a Magyar Vöröskereszt szakemberei. A Somogy megyei véradáshoz negyven ketten csatlakoztak, közülük harminckilencen adhattak vért, így csaknem tizennyolc liter vérrel járultak hozzá a bajban lévő emberek megsegítéséhez.

Fotó: Kőhalmi Szilvia - Somogy MKI

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!