A balatoni bringakör több mint fele megújult már

Befejeződtek a Balaton déli partjának középső és keleti részét érintő munkálatai is. A Zamárdi és Balatonlelle közötti, illetve a Siófok és Balatonakarattya közötti rész a bringakör egyik legnépszerűbb turisztikai útvonala, hiszen sokan nem a teljes bringakört, hanem az úgynevezett „kis kört” tekerik le, ami a Tihany-Szántód közötti komppal való átkelést, illetve ez ettől keletre eső Balatoni régiót érinti, ezért is kiemelt jelentőséggel bír, hogy balatoni bringakör érintett szakaszainak felújítása is megtörténhetett, írta a KaposvárMost.

 

A 28,9 km hosszú, Zamárdi-Balatonlelle közötti szakaszon a Zamárdiban, Szántódon, Balatonfenyvesen, Balatonszárszón, Balatonőszödön, Balatonszemesen és Balatonlellén az utcák burkolatát korszerűsítették és tájékozódást segítő elemeket helyeztek ki. Balatonakarattyán, Balatonfőkajáron, Balatonvilágoson és Siófokon több utca burkolata megújult. Tájékozódást segítő táblákat helyeztek ki, valamint olyan burkolati jeleket festettek fel, amelyek felhívják az autósok figyelmét a kerékpárosok jelenlétére. A 28,9 km hosszú, Siófok-Balatonakarattya közötti szakasz fejlesztésének leglátványosabb részeként Siófokon a Baross hidat átépítették, így azon a kerékpáros forgalom szegéllyel elválasztott kerékpársávon biztonságosan tud áthaladni.

2019 áprilisában kezdődött meg a 205 km hosszú balatoni bringakör felújítása. Az idei szezon végére a tavalyi év kezdetéhez képest újabb 46,2 km-en újult meg a tó körüli kerékpáros útvonal. Az idén májusig elkészült 108 km után, ősztől már 114 km-en haladhatnak korszerűbb úton a bringások a Balaton körül. 

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!