Balaton-parti házakba surrant be a tolvaj

Gyorsított eljárásban állította bíróság elé a Siófoki Járási Ügyészség azt a 63 éves férfit, aki idén nyáron több nyaralóba is betört a Balaton környékén.

A büntetett előéletű férfi májusban szabadult a börtönből, azonban nem tanult a korábbi hibáiból és ismét feltört egy Balatonföldvári nyaralót, ahonnan élelmiszereket és használati cikkeket lopott el.

A vádlott júniusban és júliusban Balatonföldváron és Balatonszárszón hét nyaralóba jutott be, jellemzően úgy, hogy felfeszítette az ablakot vagy az ajtót, illetve kivágta a szúnyoghálót. A vádlott július végén egy kisvendéglőbe is besurrant. Az ingatlanokból jellemzően használati cikkeket, tartós élelmiszereket és alkoholt lopott el 3000 és 38.000 forint közötti értékben, de több esetben komoly károkat okozott az ingatlan tulajdonosai számára a nyílászárók megrongálásával. A vádlottat augusztusban fogták el a siófoki nyomozók, majd őrizetbe vették. Az ügyészség indítványára a bíróság elrendelte a férfi letartóztatását is.

A Siófoki Járásbíróság gyorsított eljárásban az ügyészi váddal egyezően bűnösnek mondta ki a férfit, ezért 2 év börtönbüntetésre ítélték, illetve szintén 2 évre a közügyektől is eltiltották – tudatta a Somogy Megyei Főügyészség.

Fotó: Somogy Megyei Főügyészség

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!