Áldozatsegítő központ Pécsett

Áldozatsegítő központ nyílt Pécsett. Ezidáig Budapesten, Miskolcon és Szombathelyen működött effajta intézmény, most már pedig Pécsett, a Széchenyi téren is. A minisztérium célja, hogy a jövőben minden megyében létrejöjjön ilyen szolgáltatást nyújtó hely. 
 

Az áldozatsegítő központok annak érdekében jöttek létre, hogy az érintettek magas szakmai színvonalon, pszichológus által kaphassanak érzelmi segítségnyújtást – írják az Igazságügyi Minisztérium vonatkozó honlapján. A pécsi áldozatsegítő központ ingyenes jogi, pszichológiai, érdekérvényesítési és pénzügyi segítséget nyújt a bajba jutottaknak.
Őri László, a Baranya Megyei Közgyűlés elnöke köszöntőjében kiemelte: Magyarországon az áldozatok segítése az elmúlt tíz évben sokat javult, a kormány elkötelezett a hathatós segítség megadása mellett. Csonka Pál, a pécsi központ munkáját támogató Magyar Máltai Szeretetszolgálat regionális vezetője pedig elmondta, az áldozatokat szervezetük többi között szociális szolgáltatásokkal, ruha- és élelmiszeradományokkal segíti.
Fotó:pecsaktual.hu

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!