Agrárium és fesztiválhangulat a Marcali Expon

Egy régi hagyomány újjáélesztése, a somogyi gazdaság erősítése és a helyi termékek népszerűsítése az elsődleges célja az ingyenesen látogatható Marcali Exponak – hangzott el hétfő délután Huszti Gábor, a Somogy Megyei Közgyűlés alelnöke és Mátrai Zoltán, az Agrárrendezvények Kft. ügyvezetője kaposvári sajtótájékoztatóján.

Huszti Gábor a kiállítással és vásárral kapcsolatban kiemelte: tavaly nyáron került szóba először Bjelováron, hogy Somogyban is lehetne a helyi agráriumnak széleskörű bemutatkozási lehetőséget biztosítani egy kiállítás keretében. Ezt követően, szeptember 8-án már elvi megállapodás is született a horvát városban a rendezvényről, majd elkezdődött az együttgondolkodás a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara somogyi szervezetének vezetőségével. Velük már több közös rendezvényt – Somogyi Borfesztiválok helyi termék napok – bonyolítottunk le közösen. Célunk az volt, hogy ne csak a frekventált helyszínek – mint például Kaposvár vagy a Balaton – legyenek fókuszban, ezért a korábban nagy vásári hagyományokkal rendelkező Marcali mellett döntöttünk.
A Marcali Expó április 26-án, pénteken szakmai nappal kezdődik a programok sora a Kulturális Korzóban. A délelőtt folyamán elsősorban munkaügyi kérdésekről esik szó, míg délután a kertészettel kapcsolatos előadásokat hallgathatnak az érdeklődők. Már ezen a napon megkezdődnek a kulturális programok is a sportcsarnoknál. A helyi fellépők mellett a Delta együttes koncertje és retro diszkó is várja az érdeklődőket.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Barcsi Krónika 2020. május 25.

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!