57,5 milliárd forint forrást biztosít a kormány három tudományos és innovációs park fejlesztésére – Kaposvár és Zsámbék is szerepel a listán

Egy hónapon belül a harmadik tudományos és innovációs park fejlesztésének elindítását jelentette be az Óbudai Egyetem, amelyekhez a kormány 57,5 milliárd forint fejlesztési forrást biztosít - mondta a pénzügyminiszter pénteken Zsámbékon.

Varga Mihály elmondta, hogy az Óbudai Egyetem Székesfehérváron mechatronikai, Kaposváron okos- és hadiipari, míg Zsámbékon kiberbiztonsági, mesterséges intelligenciához kapcsolódó, valamint orvostechnikai és robotikai jövőipari innovációs parkot fejleszt kormányzati támogatással. Hozzátette, hogy "a tudásvezérelt technológiák beépítése a gazdaságba csak az egyetemek és a gazdaság szoros együttműködésével valósulhat meg", és ez adta az alapját annak a döntésnek, amely a tudományos, vagyis a science parkok létrehozását eredményezte. Ezért olyan partnereket kell találni, ezeken a területeken, amelyek az egyetemekkel összekapcsolódva vesznek részt a fejlesztésekben - fűzte hozzá a miniszter.

fotó: hirstart.hu

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!