269 millió forintból valósítják meg a gépész informatikai és távközlési központját

Informatikai és távközlési ágazati képzőközpontot hoznak létre a Kaposvári Szakképzési Centrum kollégiumában 2022. október végéig.

A szakképzési centrum a partnereivel együttműködve valósítja meg a fejlesztést 269,39 millió forintos támogatással a Széchenyi 2020 program keretében, uniós támogatással - a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) pályázata révén -, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával.

Az épület 96 férőhelyes lesz és 6 tanterem kap majd helyet benne. A tervek szerint a modern számítástechnikai eszközökkel, technológiával felszerelt ágazati képzőműhelyt az új szakképzési törvényhez igazodva, a duális képzési rendszert továbbfejlesztve építik ki a Kaposvári Szakképzési Centrum Eötvös Loránd Műszaki Technikuma és Kollégiuma Damjanich utcai kollégiumi épületének felső szintjén.

A projekt célja biztosítani az informatikai rendszer - és alkalmazásüzemeltető, a szoftverfejlesztő és - tesztelő szakmákban a színvonalas szakemberképzést képzett tanárokkal, oktatókkal. A központ működését más képzések indítása is támogatni fogja.

A létrejövő Kaposvári Informatika Ágazati Képzőközpont lehetőséget biztosít majd az érintett szakmai oktatás tantárgyainak teljes spektrumú (elméleti és gyakorlati) tanítására, tanulására.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Terasz – DDRF Symphonic Band

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!