A zenei képzés élvonalához tartozik Barcs

A fennállásának 50 éves jubileumát ünneplő barcsi Vikár Béla Zeneiskola volt növendékekkel és zenepedagógusokkal valamint alapítókkal ünnepelte a hétvégén a születésnapját. Mint elhangzott, a barcsi képzés, mindig a megye élvonalába tartozott.
 

Vránicsné Jancsi Erika, jelenlegi intézményvezető a HÍD Televíziónak adott interjújában megfogalmazta, „ a mai napon sem állunk sokkal rosszabbul, a megyében - megmerem kockáztatni, hogy - a második vagy a harmadik helyre sorolnám és az intézményt, de országos szinten is a zenei pályára kerülő növendékeink száma egyáltalán nem marad el az országos átlagtól.”
A zenei pályát választók közül többen is visszatértek a gálára egy fellépés erejéig. Itt volt pl Kápolnás Attila, Sárközi Norbert, Boateng Kármen Stephany, Manka Noémi, Kecskeméti Endre, Szakács Gábor, Szilágyi Máté. Endre úgy fogalmazott, nagy örömmel gondol vissza az itteni évekre, az itt tanultak tették lehetővé, hogy tovább tanulhasson. Karmen pedig azt mondta, itt tanulta meg a zene anyanyelvét, és azért, hogy a zene és a játék szokásává vált, azért nagyon hálás. Az interjúk és a visszaemlékezések a tegnapi Barcsi Krónikában hangzottak el. A műsor a Barcsmédia közösségi felületein érhető el.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!