Zamárdiban folytatja a versenyt a hétvégén a fogathajtó Hartmann János

Zamárdiban rendezik a Somogyi Fogathajtó Bajnokság következő fordulóját. Ezen az eddigi eredményei alapján, megyei ötödik helyezettként indul Hartmann János.

Mint megtudtuk a barcsi fogathajtó ebben az évben teljesen új technikát próbált ki segédhajtójával fogatolásban. Három helyszínt és versenyt is megjártak, mire ez kiforrta magát. A harmadik alkalommal már dupla 7-ik helyezést ért el az új felállásban Hartmann János, aki ezúttal is lányát, Hartmann Enikőt vitte segédhajtónak, hisz Enikő tavaly vizsgázott „B” kategóriában, de egyelőre hagyja édesapját versenyezni.
A fogathajtó rádiónk vendégeként mesélt arról, hogy milyen nehézségekkel sikerült a koronavírus elleni védekezés jegyében is megszervezni és elindítani a bajnokságot és elmondta, hogy a negyedik fordulót Barcson rendezik majd. Szeptember 12-én, a Szabadidő Központban, ahol egész napos programot ígér a fogat és a vadászhajtás.
Most a hétvégén pl. 20 fogathajtóval mérték össze tudásukat Hercegszántón, ahol ugyan nem szereztek megyei pontokat, viszont tapasztalatot igen. A sajáttenyésztésű lovak és a fogat is nagyon jól szerepeltek, és a hajtók is, ennek köszönhető, hogy a vadászhajtásban az első helyen végeztek, az akadályhajtásban pedig sikerült az új kombinációkat gyakorolni.
Szentgáloskéren volt a bajnokság második fordulója, két hete, ahol akadályhajtásban 5. helyet szerzett a csapat, ami a megyében a pontszerzés szempontjából a harmadik helyet jelenti és vadászhajtásban is harmadik helyen végzett.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!