Vezetői pályázatokat ír ki és az orvosi sofőröknek jutalmat szavazott meg a barcsi testület

Személyi kérdésekben is döntést hozott a barcsi képviselő-testület. Azok az orvosi ügyeleti dolgozók, akik egészségügyben dolgoznak, de nem közalkalmazotti státuszban, szintén kapnak jutalmat.

Korábban beszámoltunk róla: az EMMI indítványára bruttó 500 ezer forintos egyszeri juttatást kaptak az egészségügyben dolgozók. Ebből az orvosi ügyelet technikai állománya kimaradt, mivel az ügyeletet Kft. formájában üzemeltetik. Most a barcsi testület arról határozott, hogy a rá eső részt biztosítja ahhoz, hogy az ügyeleten dolgozó három gépkocsivezető egyszeri, 300 ezer forintos bruttó juttatásban részesüljön. A környékbeli önkormányzatok is lakosságarányosan fizetik meg a rájuk eső részt. Az ülésen több önkormányzati intézmény vezetői tisztségével kapcsolatban is határozatot hozott a barcsi testület. A Barcsi Városgazdálkodási Igazgatóság igazgatói tisztségére, a Barcsi Szociális Központ igazgatói tisztségére, valamint a Kistérségi Járóbetegellátó Központ igazgatói tisztségének betöltésére is pályázatot ír ki az önkormányzat. A jelenleg betöltött magasabb vezetői megbízatások mindhárom intézménynél december 31-éig szólnak. A pályázati felhívásokat a barcs.hu oldalon is közzéteszik.
Szervezés tekintetében a vírushelyzethez igazodva tartotta meg a munkaterv szerinti ülést a barcsi képviselő-testület. 45 percenként szünetet tartottak és átszellőztették a termet, így csökkentve a maszk használatával járó kellemetlenségeket. 

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!