Veszélyes favágás paprikás hangulat mellett

Veszélyes favágás zajlott szerdán Barcson a Kandó Kálmán utcában. Egyrészt mert, magas fákat kellett kivágni, melyek nagyon közel voltak a lakóingatlanokhoz és mert légkábelek futottak az ágak mellett. Másrészt, mert a hangulat is feszült volt, hisz a lakóközösség egy része ellenezte a fák eltávolítását. A lakók közötti vita már több mint 10 éves, első körben a páros oldal fái tűntek el, nagyon hangos szóváltások közepette. Most hosszú várakozás, sokszori aláírásgyűjtés, és kalapolás után a páratlan oldal fái is kidőltek.

A favágást azok kérték, akik megelégelték a levéltetvek jelenlétét, a bűzös nedveket és azt, hogy az allergiát okozó virágpor mellett, a virágszirmok örökös takarítást igényeltek, nem beszélve a falakra, ablakpárkányokra, ruhaneműre tapadó, lakásokban is megjelenő bogarakról.
A másik tábor az árnyat adó, gyógyító erejű, kecsen lehajló ágú szép fákat sajnálja, melynek ágai között baglyok is búvóhelyet kaptak a fészkelő madarak mellett. Azt is megfogalmazták, hogy, egészséges fákat önös érdekből kivágni - vétek. Csak, hogy ezek a lombkoronában már nem voltak mind egészségesek. Rácz Csaba, a vágást végző Őrláng egyesület elnöke elmondta, hogy vigyázni kellett, mert korhadt, száraz ágakkal is találkoztak, és olyanokkal is, melyeken kívülről is látszott a betegség jele.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!