Változott az allergének bevitelével kapcsolatos orvosi állásfoglalás

Már a babák négy hónapos korától ajánlják a szakemberek az allergénekhez való szoktatást, mondta el szerkesztőségünknek dr. Papp Gábor. A gyermekgyógyász a Kistérségi Járóbetegellátó Központ szervezte Egészségügyi est vendége volt, a Kultúrák Összefogása a közösségért programban.
 

dr. Papp Gábor, a HÍD Televíziónak adott interjúban úgy fogalmazott, volt egy olyan irányelv, hogy minden allergént egy éves kor után kell bevezetni, ne adjunk földimogyorót, ne adjunk tejet, tojást, semmit ne adjunk, ez most változott, mert nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Nem lett kevesebb allergiás gyermek, sőt, inkább növekszik a számuk. Most azt tanácsolja a szakma,
főleg ha valaki anyatejes, akkor az első négy hónapban kizárólagos anyatejes táplálás, az sem baj ha hat hónapos korig,de az sem baj ha négy hónapos korban elkezdi az anyuka bevezetni az allergéneket. Természetesen egészséges baba esetében. Kizáró ok a korai szoktatásnál, ha a szülőknek masszív allergiájuk van, vagy ha a gyermek ekcémás illetve atópiás. Ebben az esetben egy éves kor után, orvosi felügyelet mellett vezethetők be csak az allergének. Egészséges babáknál viszont szinte kívánatos ez négy hónapos kortól.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!