Vadászok avatása és elismerése

Felavatták az ifjú vadászokat valamint a gyakorló és arra érdemes vadászokat kitűntették az ide Somogy Megyei Vadásznapon. A fogadalomtétel és kamarai aranyérem a szolgálatért elismeréssel együtt szerves része az ünnepnek.
 

A Somogy Megyei Vadásznapok alkalmával idén is több kitűntetést osztottak ki a vadásztársaságok berkein belül, de a vadásznaphoz kötötték – immár hagyományszerűen az ifjú vadászok fogadalomtételét is. Az ifjú vadászokat Dr. Kemenszky Péter az Országos Magyar Vadászkamara Somogy Megyei Területi Szervezetének titkára avatta fel, aki köszöntette az ifjakat, és felhívta a figyelmüket arra, milyen fontos is az a hitvallás, melyet ma ők hivatalosan is a magukévá tettek. Mint mondta, mostantól már nem csak a tanulmányaik, hanem életük minden napjaiban is vadászként kell viselkedniük, felelősségteljesen, tisztelettudóan.
A Somogy Megyei Vadász Nap alkalmából a Vadászkamara Aranyérme kitüntetésben részesült az Országos Magyar Vadászkamara Somogy megyei Területi Szervezetének felterjesztésével Nagy János, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási Tájközpontjának vezetője. A”Vad és Vadászat Szolgálatáért Somogyban” elismerésben részesült Pintér Ottó, a SEFAG Zrt. Zselici Erdészetének nyugalmazott igazgatója. Magyar Vadászatért Érdemrendben részesült az Országos Magyar Vadászati Védegylet és a Somogy Megyei Vadászok Szövetsége elnökségének felterjesztésével Rácz Béla. Ezen kívül átadták a Nimród vadászérmeket, a Hubertus keresztet, a Hubertus kitűntetés arany, ezüst és bronz fokozatait. A kitűntetések átadása után, Sas Rudolf, esperes Hubertus szent misét tartott a megjelentek részére, melyben áldást kért a vadászokra, és a vadászatot kedvelőkre.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!