Uszoda csalogató kiscsoportos vízi foglalkozással

Vizes-játékokra és medencébe hívta a leendő elsősöket a Deák Ferenc Általános Iskola. A vasárnapi Uszoda csalogatót első ízben rendezték meg. Az intézmény ősztől folyamatos úszásoktatást indít.
 

Benczéné Németh Bernadett megkeresésünkre elmondta, jól sikerült az úttörő vállalkozás. A gyerekek kiscsoportos vízi foglalkozáson vehettek részt a testnevelőkkel a tanmedencében. A program célja, hogy a gyerekek megszeressék, kipróbálhassák ezt a sportot. Rengeteg színes eszközzel, mondókával, játékkal igyekeztek kezdetekben vonzóvá tenni az úszástanulást. Az intézményvezető hozzá tette, az egyik leendő első osztályuk számára, első évfolyamtól folyamatosan biztosítani kívánják a testnevelés órák keretében az úszást. Jelenleg a törvényi előírások szerint alsóban egy évfolyamon, majd felsőben egy évfolyamon kötelező az úszásoktatás. Ezen szeretnének plusz órákkal változtatni. Azt is megtudtuk, hogy a másik első osztályban az idegen nyelv kap főszerepet. Két tanítási nyelvű német oktatás, illetve heti 2 angol óra várja őket.
Az Uszoda csalogató idején, míg a gyerekek a tanmedencében játszottak, addig a szülőknek lehetőségük nyílt kötetlen beszélgetés keretében megismerkedni a leendő elsős tanító nénikkel, s választ kapni felmerülő kérdéseikre a beiskolázással kapcsolatosan.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!