Újraélesztés Barcson is a világnapon

Hétfőn, október 16-án, az Újraélesztés világnapján országszerte ingyenesen oktattak a mentősök, a barcsi mentőállomásra is bárki bemehetett 8 és16 óra között. Sajnos gyér volt az érdeklődés.
 

Információink szerint nem csak Barcson, más helyszíneken is elmaradtak a spontán érdeklődők, inkább csak szervezett csoportok vettek részt az oktatáson, pedig nagy szükség lenne erre az ismeretre. Magyarországon minden órában meghal valaki hirtelen szívhalálban, pedig a szakszerű segítséggel az esetek nagy többségében ezek az emberek túlélők lehetnének. Kaviczki Károly a barcsi Mentőalapítvány elnöke a HÍD Televíziónak elmondta, volt már több példa is a környéken arra, hogy laikus nyújtott életmentő segítséget a mentősök megérkezése előtt.
A barcsi mentősök közterekre is kimentek, a HÍD TV stábja pl a Széchényi Ferenc Gimnázium előtt találkozott a szakemberekkel. A középiskolások is inkább érdektelenek voltak, mint aktívak, igaz közülük többen már kaptak ilyen oktatást. Bár a jogosítványhoz szükséges elsősegély oktatáson a tanfolyamok résztvevői elsajátítják a módszert, és a szakiskolákban is egyre több helyen oktatják a helyes technikát, máig sokan nem tudnak újraéleszteni, vagy ha tudnak is, nem merik alkalmazni az ismereteiket.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!