Újabb kötet a háziorvos Steve Boatengtől

Megjelent dr. Steve Boateng önéletrajzi írásának, a Pálmabor és kukacok című műnek a második része. A szerző írásával ezúttal is karácsony előtt találkozunk.

 

Egy éve jelent meg az ünnepek előtt a ghánai kis faluba született gyermek, felnőttkori visszaemlékezése arról, milyen egy huszonnégy gyermekes nagycsaládban felnőni, hogyan lehet nélkülözés idején a mezőket járva élelemre bukkanni, hosszú kilométereken át főzőbanánt, rákot, csigát, a rothadó pálmatörzsből származó kukacokat, pálmadiót gyűjtve, azt a fejtetőn hordozva túlélni a hétköznapokat. Ez a kötet mesél arról is, hogy sikerült ebből a nagyon szegény környezetből orvossá válni Magyarországon.
A második kötet a friss szakvizsgás, magyar lánnyal összeházasodó, de Afrikában letelepülni készülő fiatal orvosról szól. A szerző szerkesztőségünknek elmondta, beszámol azokról a kudarcokról, melyek megakadályozták, hogy népe orvosa lehessen, hogy Ghánában telepedjenek le. A kudarcok mellett azonban sok kalandról is olvasni a könyvben. A trópusi időjárással való ismerkedés, a kirándulások, a lakás problémák, az alkalmazkodás, majd a visszatelepülés Magyarországra, kész kalandregénnyé változtatja az egzotikumokban gazdag életrajzi művet.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!