Tűzoltónap alkalmából országos elismerést kaptak a somogyiak

Ünnepi állománygyűlést tartottak május másodikán Szent Flórián nap alkalmából a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon. A rendezvényen a katasztrófavédelem számos munkatársa elismerést vehetett át.
 

Fülep Zoltán tűzoltó ezredes, tűzoltósági főosztályvezető ünnepi beszédében szólt arról, hogy Szent Flórián, a tűzoltók és a kéményseprők védőszentje, megtestesítette mindazokat az eszméket, a segítségnyújtás akaratát, a bátorságot, a hősiességet és a bajtársiasságot, amelyek nélkül ma is elképzelhetetlen ez a hivatás. Az ezredes beszélt a munkához szükséges családi háttér biztonságáról is, és megemlékezett azokról a hősökről, akik életüket áldozták a bajbajutottakért, majd megköszönte a társszervek, hozzátartozók, a tűzoltó bajtársak munkáját, valamint nyugodt szolgálatot, erőt, egészséget kívánt.

 dr. Góra Zoltán tű. vezérőrnagy elismeréseket adott át. A főigazgató Szent Flórián Érdemjelet adományozott Oliás Gábor tűzoltó alezredesnek, a kaposvári katasztrófavédelmi kirendeltség tűzoltósági felügyelőjének; míg Gaál Attila tűzoltó alezredes, a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság főügyeleti osztályvezetője tűzoltósági tanácsosi címet vehetett át. Az ünnepségen főmunkatársi cím elismerésben részesült Gáborné Csonka Katalin, a siófoki katasztrófavédelmi kirendeltség ügykezelője is.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!