Túl vannak a szintvizsgán a karosszéria lakatosok

Kompetencia alapú szintvizsgáztak a kilencedikes karosszéria lakatosok Barcson. Az Autó László Kft. tanműhelyében négymilliméteres lemezt kellett megmunkálniuk a tanulóknak.
 

A Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara kamara által delegált vizsgaelnök szerkesztőségünknek elmondta, hogy egy központilag kiadott rajz alapján kell elkészíteni a vizsgamunkát. Kézi és gépi forgácsolásos műveleteket hajtottak végre, valamint menet fúrás, reszelés és fűrészelés volt a feladat. Sándor József megfogalmazta, nem a bukttaás a cél, hanem a valódi szint felmérés, hogy hol tartanak a szeptember óta zajló felkészülésben, hogy tartják, használják a szerszámokat, illetve milyen a munkához való hozzáállásuk. Ráadásul itt az is kiderül, hogyan viselkednek a fiatal tanulók stressz helyzetben.
László Attila a gyakorlati hely cégvezetője elmondta, a duális képzés keretében 28 fő gyakorlati képzése folyik a műhelyben. jelen pillanatban három szakmában vannak tanulók náluk, karosszéria lakatos, autófényező és autószerelő szakmában, és felnőtt képzésből is érkeznek tanulók. 

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!