Túl a gimis nyílt napon

A Széchényi Ferenc Gimnázium és Kollégium a megszokotthoz képest korai időpontra tette idei első nyílt napját, mert mindenképp szerették volna, hogy az érdeklődők személyesen járhassák végig az épületeket, találkozzanak pedagógusokkal, diákokkal, érezzék a „hely szellemét”- tudtuk meg az igazgatónőtől.

Csokor Réka ugyanakkor azt is elmondta, hogy mivel sok általános iskolában még csak a következő hetekben tartják a pályaválasztási szülőértekezleteket, börzéket, ezért félő volt, hogy a gimnáziumi nyílt nap híre nem mindenkihez jut el. A félelem azonban alaptalannak bizonyult, hisz a vártnál többen látogattak el az Intézménybe, ahol bemutatták az induló tagozatokat, a tanórán kívüli lehetőségeket, bemutatkoztak a leendő osztályfőnökök, majd nyílt órákat tekinthettek meg az érdeklődők. Nagy volt az érdeklődés az angol anyanyelvi lektor által tartott angolóra, az angol nyelvű földrajz, az olaszóra iránt, de arra is sokan kíváncsiak voltak, hogy hogy zajlik egy boldogságóra. Népszerű volt a reálos szabadulószoba is, ahol a sikeres „szabadulók” apró ajándékban részesültek. A nyílt nap a kollégiumi élet bemutatásával zárult.

A Gimnázium jövőre egyébként két osztály indítására kapott engedélyt a fenntartótól, három tagozatot hirdetnek. A legnépszerűbb az angol két tanítási nyelvű tagozat, mely 5 éves képzés, de lehet jelentkezni 4 évfolyamos tagozatokra is, mint a haladó angol és az emelt óraszámú informatika tagozat. A bejutáshoz sikeres központi felvételit kell írni magyarból és matematikából, valamint számít a 7. év végi és a 8. félévi tanulmányi átlag is. Azoknak, akik gyakorolni akarnak a felvételi vizsgára, péntek délutánonként felvételi előkészítő is várja.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!