Táncház találkozón jártak a Borókások

Táncház találkozón jártak a hétvégén a barcsi néptáncosok, vagyis a Boróka Táncegyüttes és a Kis-Boróka Gyermektáncegyüttes. Az utazás és a beszámolók szerint a hatalmas élmény barcsi, csokonyavisontai és rinyaújlaki vállalkozóknak köszönhető.
 

Az Arénában, harmincnyolcadik alkalommal megrendezett Táncháztalálkozó a népzene, a néptánc és a tárgyalkotó népművészet seregszemléje, amelyen műkedvelő és hivatásos előadók, gyermek és felnőtt néptáncegyüttesek, hagyományőrző népművészek működnek közre, a Kárpát- medencei és a moldvai magyarság, a világban bárhol máshol élő magyar közösségek, valamint a hazai nemzetiségek képviseletében. Ezen rendezvényen való részvétel nagyot lendít a táncosok lelkesedésén, olyan maradandó táncos élményeket kapnak, ami hosszú távon a néptánc elkötelezettjeivé teszi őket, olvasható abban a levélben, melyet a két együttes vezetője küldött szét vállalkozóknak, hogy sikerüljön támogatást szerezni az utazáshoz. Ez megtörtént, és most a barcsi táncosok nagyon hálásak a támogatóiknak, akik lehetővé tették nekik ezt az utazást.
A beszámolók szerint a küzdőtéren fél óránként más-más táncokat lehetett tanulni neves oktatóktól. Az aréna területén népművészeti vásár zajlott, eredeti viseleteket áruló nénik bácsik álltak körbe, a kisebb termekben népzenei koncertek, népviseletbemutató volt, este 8-kor pedig gálaműsor zárta a napot. A barcsi Borókások a szombati napon látogattak el az 1982 óta minden év tavaszán, a Budapesti Tavaszi Fesztivál részét képező eseményre, mely több fesztivál díjat is elnyert már. Ezen a napon, a barcsi együttest vezető házaspár is meghívott előadó volt, Kirsch Zoltán és Podpácz Beáta táncmesterek hosszúhetényi táncokat tanítottak.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!