Táncház és őshonos növények keresése is szerepelt a török és olasz vendégek programjában Barcson

Őshonos és invazív növényeket kerestek tegnap napközben a Dráva parton török és olasz diákok tanáraikkal, illetve barcsi vendéglátóikkal, majd este táncház keretében ismerkedtek az egyszerűbb és a látványosabb magyar tánclépésekkel is. A vendégek az Erasmus+ partnerségi program keretében kedden érkeztek a Dráva Völgye Középiskolába.
 

A kb másfél évet felölelő tevékenység a Csodálatos természet címmel az őshonos és az inváziós növény és állatfajokat kutatja. Egy kijelölt sávban a Dráva mentén kutatást végeztek, majd GPS segítségével felvették a lelőhelyük koordinátáit, az adatokat gépre viszik, térképet rajzolnak, majd a kapott adatok elemzése következik. A munka mellett időt szakítanak egymás kultúrájának és történelmének megismerésére is. Így pl. ismerkednek Budapest és Pécs nevezetességeivel, járnak Szigetváron a várban, a Török-magyar barátság parkban, Bőszénfán a szarvasfarmon, és a szennai
skanzenben is. A tervek szerint a következő ilyen találkozó áprilisban lesz Szicíliában és a jövő szeptemberben pedig a török társiskolában.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!