Találtak egy házimacskát Barcsnál, aztán az örökbefogadónál derült ki, hogy nem is házimacska

Emlősállattal bővült a drávaszentesi madárrepatriáló állomás, miután nemrég egy vadmacska kölyköt vittek be oda, írja Facebook-oldalán a Duna-Dráva Nemzeti Park. A poszt szerint Barcs külterületén találtak az állatra, akiről először azt hitték, hogy házimacska.

A kölyökre a helyi állatmenhely vezetője lelt rá, aki ideiglenes gazdihoz adta az állatot. A befogadó másnap jelezte, hogy valami gond van a macskával, nagyon vad, fújtat, nem házimacska módjára viselkedik.    Természetvédelmi őr kollégák megnézték az állatot, és kiderült, valóban nem házi macska, hanem vadmacska; illetve az sem kizárható hogy hibrid, vagyis házi és vadmacska keveréke – áll a bejegyzésben.
A szakemberek szerint félő, hogy tiszta vérvonalú európai vadmacska nem is fordul elő a környéken, hiszen az épített környezet egyre kiterjedtebb, sok a házi macska, azok pedig párosodhatnak a vadmacskákkal. Emiatt, illetve rejtőzködő életmódja miatt állománybecslése nagyban nehezített. E kölyök esetében genetikai vizsgálat fog fényt deríteni arra, hogy tiszta vérű vadmacskáról vagy hibridről van-e szó.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!