Szuloki kórustalálkozó

Ünnepi szentmisével kezdődött a hagyományőrzést is jelentő kórustalálkozó Szulokban. Szeptember 25-én hat kórus lépett fel a kultúrház színpadán a helyi táncosok mellett, akik valamennyien megemlékeztek a 10 éve elhunyt Bauer János harmonikás kísérőjükről.
 

2019-ben, hagyományteremtő szándékkal kórustalálkozót szervezett a Szuloki Német Nemzetiségi Egyesület és a Német Önkormányzat, ám a korona vírus járvány miatt az elmúlt évben nem lehetett ennek folytatása. Az idei évben azonban Tolna és Bács-Kiskun Megyéből is érkeztek vendégek. Itt volt a kaposvári Neu rosenchor és a Herbst rosenchor és a szuloki vegyes valamint férfikórus is.
A rendezvény ünnepi szentmisével indult, ahova a résztvevő csapatok népviseletbe öltözött képviselői együtt vonultak be az atyával, majd a köszöntőben megemlékeztek Bauer Jánosról, a szuloki hagyományőrzőket évtizedeken át harmonikán kísérő zenészről. Az ő tiszteletére és emlékére szólt Kéméndi Tamás harmonika művész műsora is, a kórusdalok előtt, melyeket felváltott a falu fiataljainak táncprodukciója, majd végül a Szuloki Férfi Énekkar csattanós fellépését követően közös énekkel zárult a színpadi produkciók sora. A nap pedig vacsorával és sváb bállal ért véget.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!