Szomorú hír érkezett Sinsheimből

Barcs és Sinsheim testvérvárosi kapcsolatának megálmodója és oszlopa, a Barcs Baráti Kör alapítója, majd évtizedeken át elnöke, Barcs Város Díszpolgára, Werkmann György, 88. évében elhunyt.

Gyurit mindannyian ismertük, szerettük. Nem hiányozhatott egyetlen Húsvétunkból sem, hisz minden nagyböjt idején megérkezett Barcsra egy-egy kamion ajándékkal. Mázsaszám hozta az adományokat iskoláknak, óvodáknak, jutott a bölcsődébe a Szociális Központba , az Együtt Egymásért Szociális és Gyermekotthon gondozottjainak, és a célzott adományok mellett érkezett számos csomag a Vöröskereszt és a Máltai Szeretetszolgálat számára is. Közel 70 tonna, szinte két vasúúti vagonnyi szeretet érkezett segítségével Barcsra.

Része volt ünnepeinknek, sok esetben hétköznapjainknak is. Segítségével jött létre a nemzetközi hírnevet szerzett fúvóstábor sorozat, majd a testvérvárosi kapcsolat. Szívügye volt szülőfaluja támogatása. Még betegen is gyűjtést szervezett, csomagolt, dobozolt és jött, hozta amit kértek.

Az utóbbi két években visszavonult, ereje fogyóban volt, de a háttérben továbbra is próbálta segíteni a Sinsheim és Barcs közötti együttműködést. Álma, hogy a 30 éves testvérvárosi jubileumi ünnepségen részt vegyen, már nem valósulhat meg.
Az örök mozgó, az utazó,... hazatért. Most már odafentről vigyáz ránk, és boldogan tervezi következő életét.

A család, a barátok, az ismerősök december 15-én kísérik utolsó útjára Werkmann Györgyöt, Sinsheimben.

Az angyalok vigyázzanak rá!

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!