Szombaton várhatják a gazdák az összeírókat

Szombaton folytatódik idehaza, a tízévente megszervezett gazdasági összeírás. A barcsi, és Barcs környéki mezőgazdasági vállalkozók is várhatják az önkénteseket.

 

A Központi Statisztikai Hivatal sajtóközleményében közölte, hogy szeptember 19. és november 22. között összeírók keresik fel a gazdákat. Barcs Város Önkormányzata honlapján is felhívja az érintettek figyelmét a kötelező adatszolgáltatásra. A hazai mezőgazdasági termelés aktuális helyzetét felmérő, teljes körű, országos felvételből nyert adatok a következő évek döntéseit, forrásfelhasználását alapjaiban befolyásolják, ezért a pontos válaszadás a mezőgazdaságban dolgozók kiemelt érdeke.
 Agrárcenzust tízévente hajtanak végre a világ minden táján, az Európai Unió tagállamaiban erre 2019 ősze és 2021 tavasza között kerül sor. A KSH az idei összeírás során megkeres minden olyan egyéni gazdaságot, amelyek a korábbi felmérések, illetve az adminisztratív nyilvántartások alapján értékesítési céllal végezhetnek termelést, továbbá valamennyi mezőgazdasági tevékenységet végző gazdasági szervezetet. A népszámlálások után a második legtöbb embert érintő felmérés hazánkban, összesen mintegy 750 ezer címen valósul meg.
Fotó:agrarszektor.hu

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!