Székelyudvarhelyi könyvtáros találkozó barcsiakkal

Könyvtárközi együttműködés céllal konferenciára hívták a barcsi könyvtárosokat is Székelyudvarhelyre. Augusztus utolsó két napján 82 könyvtáros osztotta meg tapasztalatait egymással Székelyföldön.
 

Sziács Lászlóné, a barcsi Városi Könyvtár vezetője a szerdai Melózáróban elmondta, hogy első alkalommal rendezték meg Barcs testvérvárosában a „Jövő könyvtára - Magyar Könyvtárosok Nemzetközi Együttműködése 2018” elnevezésű konferenciát, melyen magyar lakta települések könyvtárosai vettek részt. Az alapítók célja a kapcsolatépítés, a kapcsolattartás és a székelyudvarhelyi városi könyvtár tevékenységének bemutatása.
Sziács Lászlóné elmondta, nagyon lelkesek az udvarhelyi munkatársak, sok ötletet sikerült hazahozni tőlük. pl. Nyitott könyvek éjszakáját tartottak, amikor hajnali 3-ig különböző helyszíneken várták az érdeklődőket. Volt kvíz játék, kiállítás megnyitó, bábműsor, mesemondás, gyermek és musical előadás.
A Melózáróban elhangzott az is, hogy indulnak az őszi programok. A Barcsi Városi Könyvtár kínálatában helytörténeti séta, kiállítás, könyvbemutató és számos gyermekműsor szerepel.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!