Széchenyis diák a Youth Council tagja

A Széchényi Ferenc Gimnázium és Kollégium diákját, Keszi Tamást választották  az amerikai nagykövetség Youth Council-jának.

Tamás a közelmúltban a Dráva Hullám vendégeként beszélt arról, hogy milyen feladatai és lehetőségei lesznek a tanács tagjaként. A Youth Council (YC) az amerikai külügyminisztérium kezdeményezése, melynek nyomán a világon számos amerikai nagykövetség és konzulátus létrehozta saját, fiatalokból álló csapatát. A Youth Councilok a jövő fiatal vezetőit egyesítik, hogy közösen találjanak megoldást a mindannyiunkat érintő problémákra, és ezáltal a felnövekvő generáció tagjai lehetőséget kapjanak az őket és kortársaikat foglalkoztató kérdésekben kifejezni véleményüket. A budapesti Amerikai Nagykövetség 2021-ben is megválasztotta az Ifjúsági Tanácsának tagjait, melynek feltétele volt egy jól megírt motivációs levél, melyben ki kellett térni a tanulmányi háttérre és a releváns tapasztalatokra, hogy a jelentkező miért szeretne a Council tagja lenni, illetve hogy milyen konkrét projekt ötletet szeretne megvalósítani. A legjobbakat interjúztatták angol nyelven, majd kiválaszották azt a legrátermettebb 14 fiatalt, akik egy éven keresztül tanácsadóként szolgálnak majd a nagykövetség ifjúsági ügyeiben. 

A tagok feladatai:

- fiataloknak szóló programok kitalálása és kivitelezése, többek között az alábbi témákban: nemzetközi kapcsolatok, diplomácia, oktatás, környezetvédelem, digitalizáció, sokszínűség és tolerancia (a konkrét témák meghatározása az új tagokkal együtt történik) 
- részvétel a Council havi megbeszélésein, melyek célja a programok megtervezése, ötletelés, közös munka megszervezése
- részvétel a nagykövetség sajtó- és kulturális attaséjával és más magas beosztású diplomatákkal történő 3 havonta tartandó megbeszéléseken
- részvételi lehetőség a nagykövetség különböző eseményein.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!