Szászfalvi László szerint a polgármesterek is átírhatják a Magyar Falu Programot

Szászfalvi László

A polgármesterek is kérhetik a Magyar Falu Program pályázatainak kiegészítését – hangsúlyozta a Dráva Hullámnak adott interjújában Szászfalvi László országgyűlési képviselő.

Az önrész nélküli pályázat  keretében állami utakat újíthatnak fel idén 50 milliárd forint értékben, de az ötezer fő alatti településeknek orvosi rendelők, szolgálati lakások és más közfeladatot ellátó intézmények felújítására is lehetőségük lesz, az előzetes egyeztetéseken erre érkezett a legtöbb kérés. A kormánypárti honatyát a pályázat kapcsán arról kérdeztük, hogy mit tehet az a település, amely több felújítást már elvégzett a tervezettek közül más forrásból, ám tervei esetleg nincsenek összhangban a most indult konstrukcióval.

Szászfalvi László: „ Ezt a programot a következő időszakban is lehet rugalmasan alakítani, tehát ha vannak újabb ötletek, vannak újabb kérések, újabb felvetések, ami a mindennapi valóságos életben problémát jelent az önkormányzatok számára, akkor ezt megfogalmazzák és bármikor be tudják küldeni. Akár rajtam keresztül, akár pedig direkt módon a kormánybiztosságra és ezek a tervek be tudnak épülni a következő években.”

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!