Sorra adják be a települések a Magyar Falu pályázatokat, Potony pl. kettőt

A kistelepülések testületei és társulásuk az idei évben ott folytatják a munkát, ahol abba sem hagyták, fogalmazta meg a Potony polgármestere a Dráva Hullám vendégeként, utalva arra, hogy nem lehet lezárt időszakokról beszélni, hisz az élet is, a feladatok is folyamatosak. A költségvetéskészítés mellett évet zárnak, próbálják a pandémiás helyzetet túlélni, és készítik, illetve adják be a Magyar Falu pályázatokat.

A Potony önkormányzata pl. február másodikán már beadta idei fejlesztési terveinek megvalósítását segítő pályázati kérelmét. Idén ez két lehetőséget jelent, egy kommunális eszköz beszerzést, illetve kulturális programokhoz kapcsolódó eszközbeszerzést és bértámogatást.
Az elmúlt években a program segítségével kaptak falubuszt, sok más településhez hasonlóan, kultúrház felújítás történt a településen, nyílászáró cserével, eszközvásárlás és készült kerékpáros pihenő is. Van egy áthúzódó munka, tavalyi pályázati siker idei megvalósítással, a kultúrház külső festése és az udvar díszburkolattal történő lerakása.
Reiz Tamás elmondta, hogy a Magyar Falu program mellett a nagyberuházásokat a Területi Operatív Program segíti, náluk így valósult meg belvízelvezetés kiépítése, és a telkekre bemenő hidak cseréje, de szeretnék ezeket az árkokat burkolni is a folytatásban, ehhez is már beadták a támogatási kérelmet. A tervekben szerepel még a falu közepén lévő kis park felújítása, szépítése, és egy térségi nagy projektre is számítanak, ami több település problémáját is megoldaná. Az UNIÓS ciklus indulásával remélik lesz lehetőség a végeken az út felújításra, hisz a Dráva menti horvát falvak megsínylették, hogy a megye szélén se Somogyhoz se Baranyához nem nagyon tartoztak, a harkányi út, Darány és Drávafok közötti szakasza nagyon rossz állapotba került, az sürgős felújításra szorul.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!