Sokszoros véradókat és véradás-szervezőket jutalmaztak

Országos és megyei szinten is elismeréseket adtak át a véradók nemzetközi napja alkalmából. Somogyban 105 véradót díjaztak, volt köztük, aki 118-szor nyújtotta a karját.
 

 A Véradók Napja alkalmából idén összesen 69-en vehettek át elismerést a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat által az emléknapra szervezett központi díjátadón. A központi rendezvény mellett, országosan idén is több mint 10.000 véradót díjaztak, az egyes megyei és regionális rendezvényeken. Somogyból Knezovics Éva vehetett át központi elismerést,  118x-os teljes véradásért. A nemzetközi véradó nap alkalmából a Magyar Vöröskereszt Somogy megyei szervezete a Kapos Hotel Kristálytermébe azokat a véradókat hívta meg, akik minimum ötvenszer adtak már vért.
A véradókon kívül a véradásszervezők is elismerésben részesültek. Somogyban a magánszemélyek mellett a nagyatádi Büttner Kft is díjban részesült, azért mert hosszú évek óta helyszínt biztosít dolgozói számára a véradásra. Így nekik még a munkahelyüket sem kell elhagyniuk, ha életet mentenének egy-egy karnyújtással.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!