Sem csend, sem zaj rendelet nem korlátozza a barcsiakat

A közelmúltban több zajjal járó esemény is hangos szóváltást, valamint élénk közösségi megosztást vont maga után. A fűrészelés, fúrás, köszörülés, csiszológép használat, fűnyírás sok esetben nem tetszik a szomszédoknak, ilyenkor mindig kérdés, hogy van-e erre szabályozás.
 

Nos, van, de nincs. Illetve lehetne, minden önkormányzat szabályozhatja ezt, de Barcson nincs ilyen. Magyarországon egységes korlátozás nem létezik, csupán egy-egy nagyváros hozott helyi rendeletet a téma kapcsán. Pécsett pl. motoros kerti gépek használatát vagy motoros fakivágást, – a rendkívüli kár- és balesetveszély elhárítását kivéve – hétköznap 7.00 óra és 20.00 óra között, szombaton és ünnepnapokon 9.00 óra és 19.00 óra közötti időtartamban szabad végezni. DE!  Vasárnapi napokon tilos háztartási tevékenységet kielégítő kertépítéssel és zöldfelület-fenntartással kapcsolatos, zajt keltő tevékenységet folytatni. Júniustól pedig Mosonmagyaróvár térségében tiltották meg a zajkeltést fűnyírás, favágás, kerti traktorozás, barkácsgép használat .
A tolerancia viszont sokat segíthet. A füvet ugyanis nyírni kell, a fát is tüzelőméretűre kell aprítani, és a javításokat is gépekkel végzik a szakemberek, és munkaidőben.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!